Organisatie voorronde LEF 2019

Starterswedstrijd LEF is een begrip in de regio Leiden, de Bollenstreek en de regio Alphen aan de Rijn. Sinds 2017 zijn wij als Rudeboy Media verantwoordelijk voor de evenementen rondom deze wedstrijd voor startende ondernemers. De wedstrijd is een belangrijke opstap voor startende bedrijven. Het is niet alleen een wedstrijd waar prijzen te verdienen zijn, maar de starters die de voorronde door komen krijgen persoonlijke begeleiding van een coach. Deze coaches zijn zeer ervaren en succesvolle ondernemers.

Dat meedoen aan de wedstrijd je bedrijf ook echt verder helpt, bleek dinsdag 25 juni tijdens de voorronde van LEF 2019. Terwijl de coaches overleg hadden over wie er mee gaan naar de halve finale stonden er twee oud deelnemers op het podium.

Rudo Slappendel maakte een VLOG over de voorronde.
Floris van Rijn en Erik van Oosten in gesprek met presentator Rudo Slappendel
Floris van Rijn en Erik van Oosten in gesprek met presentator Rudo Slappendel

Oude deelnemers van LEF delen hun ervaringen

De winnaar van 2018 was Tensail, Floris van Rijn vertelde aan de zaal wat LEF zijn bedrijf allemaal heeft gebracht. Waaronder een van de prijzen een werkplek bij PLNT in Leiden, waar hij veel andere startende ondernemers tegenkomt, die veelal tegen dezelfde problemen aanlopen. Het is fijn te kunnen sparren met mensen die in dezelfde situatie zitten. Floris gaf ook aan dat hij veel van zijn coach Ramses Braakman had geleerd.

Finalist in 2018 was Erik van Oosten, hij stond ook op het podium en vertelde dat zijn omzet in het eerste kwartaal tegenover dat van vorig jaar bijna verdubbeld was. Hij heeft ook nog contact met co presentator van de finale Jort Kelder, en had daar ook wat leuke contacten uit gehaald. Van zijn coach Bart Hoenen had hij onder andere geleerd hoe je goed netwerkt bij een ondernemersbijeenkomst.

 

Halve finalisten

Het doel van de voorronde was uiteraard de zes halve finalisten selecteren. De voorronde vond plaats in de grote zaal bij Area071. De twaalf bedrijven die door de selectie zijn gekomen, mochten in een pitch van twee minuten de coaches overtuigen dat zij dé starter van 2019 zijn.

Halve finalisten (coach)

FashionScout (Ramses Braakman)
Dutch Organic Gin (Bart Hoenen)
STADSEE (Britta van Egmond)
Onescnd (Erik van der Zijden)
Keyn (Henk Griffioen)
Wereldmatch (Margot Bisschops)

De zes overgebleven kandidaten gaan nu met coach toewerken naar de halve finale op 24 september 2019. Wil je de have finale bezoeken, meld je dan aan via heblef.nl

De halve finalisten voor LEF 2019
De halve finalisten voor LEF 2019

Voor LEF regelen wij onder andere de website en alle  uitingen voor social media en print. Verder produceren wij de audio en video’s. En dus de organisatie van de events. Dit doen wij met onze vaste partners, ook weten wat voor jou bedrijf kunnen betekenen? Kijk rond op de site of neem contact met ons op.